Ovo smo mi

Naša misija

Firma se od 2008-e godine bavi veleprodajom voća i povrća i gajanjem povrća, upućivanje povrća prema veleprodajama, od 2013-te godine je firma počela da se bavi konzervisanjem povrča (kiseli kupus) i takođe od 2013-te godine je počela da se bavi sopstvenom proizvodjom povrća.

2019-te godine je otvorena hladnjača od 2000 m² i pak centar na novoj objedinjenoj lokaciji u Zrenjaninu. Projekat je finansirala Fondacija Prosperitati i OTP banka. Projekat je doprineo da se sve naše delatnosti odvijaju na jednoj zajedničkoj lokaciji. 

pak centar Đula Madaras

Pak centar

Pak centar se nalazi u Zrenjaninu, na putu ka deponiji. Opremljeni smo modernom linijom za pranje i pakovanje šargarepe i radimo sa poluautomatskim pak mašinama. Naši glavni proizvodi su šargarepa,  razna mix povrća na tacnama i pakovani krompir.

Imamo mogućnost pakovanja šargarepe 1kg, 2kg, 5kg, jumbo, i rinfuz pakovanja. Radimo prebir i klasiranje po potrebi kupca. Radimo uslužno pranje i pakovanje, a takođe imamo i sopstvenu proizvodnju sa koperatima i dobavljačima.

Najprodavaniji mixevi povrća su nam koktel supa, mix za čorbu i praziluk tacna.

Pak centar prebiranje šargarepe
Rasad povrća

Rasadnik

Cela proizvodnja u povratarstvu zavisi od kvaliteta rasada. Ovaj rizik za proizvodnju dobrog i kvalitetnog rasada bi preuzeli smo mi. Našim koperantima omogućujemo poručivanje kvalitetnog rasada.

U proizvodnji povrća dobar rasad je osnov za dobar rod ali je jako zahtevno, jako puno posla iziskuje i njegova proizvodnja je sa visokim faktorom rizika. U današnje vreme proizvodnja rasada je nauka sama po sebi, zahteva visoko obrazovanje i dobro opremljeni staklenik.

Kiseli pogon

Od 2013-te godine je firma počela da se bavi konzervisanjem povrča, odnosno proizvodnjom kiselog kupusa. Naši glavni proizvodi su kiseli kupus glavica, kiseli kupus list i kiseli kupus rezani.

Proizvodnju vršimo na tradicionalan način bez ubrzavanja fermentacije, koji se vrši u velikim plastičnim kacama. Proizvode pakujemo u vakum ambalažu.

Pogon za kišeljenje je opremljen rashladnim sistemom i malom hladnjačom za odlaganje gotovog proizvoda.

Kiseli kupus povrće
Traktor povrće šargarepa

Povrtarstvo

Iskustva nam pokazuju da u našem okruženju ima mnogo povrtara koji poseduju male površine za proizvodnju. Ako gledamo prirodne karakteristike naše oblasti
proizvođačima je najbolje da proizvode u plastenicima, jer tako mogu najlakše do kvalitetnih proizvoda i do veće količine. Kao firma smo organizovali dobavljačku
mrežu. Veličina ove mreže je promenljiva. U početku smo sarađivali sa 20-22 proizvođača, a danas već je ovaj broj porastao na oko 130-160 proizvođača.

Carska Bašta je u okviru proširenja podigla sopstvene plastenike i krenula u sopstvenu proizvodnju povrća.

OMEK Budimpešta i Fruit Logistica u Berlinu

Redovno posećujemo sajmove poljoprivrede po regionu i svetu. Smatramo da su to sjajna mesta za dobijanje novih ideja, da se nešto novo nauči i da se upoznaju uspešni ljudi i firme iz celog sveta.

Fruit logistica Berlin sajam povrća

Sertifikati i politika kvaliteta

Posedujemo standarde HACCP i ISO 9001, kao i Global Gap za papriku. U planu je proširenje Global Gap standarda na druge proizvode.

sr_RSСрпски језик